mandag 2. mars 2009

Mye positivt tross tap

Søndagens to kamper mot Kolbotn var jevne og spennende oppgjør, der vertene gikk av med seieren i begge kamper. I den første kampen møtte DFI 1 et godt organisert KIL-lag med en god sentrallinje og en god målvakt. Kampen var jevnspilt og holdt et meget høyt nivå, men som ofte i jevne kamper så var det litt smårusk som avgjorde kampen. 0-1 målet kommer på et frispark som toucher muren og setter en god Espen i mål ut av spill. 0-2 kommer etter nølende forsvarsspill og burde vært ordnet opp i før det ble skåring. Så reduserer Fredrik med et hodestøt etter corner, men umiddebart etter skårer hjemmelaget på et gjennombrudd som burde vært avverget gjennom sweeper-spill av Kristoffer. 1-4 burde vi også unngått da et enkelt innlegg burde blitt holdt. 2-4 kriger Robin inn og med litt hell så burde både Vegard og Robin skåret ett eller to til. Begge keeperne spilte gode kamper, men så er det det å luke bort småfeilene. Dette hadde vi råd til i Østfoldserien i fjor, men sånne enkle baklengsmål må vi jobbe hardt for å unngå denne sesongen. Ellers spilte vi 4-3-3 for første gang denne sesongen. Det lykkes vi ganske godt med, selv om vi med fordel kunne valgt å beholde ballen i laget i stedet for å tenke angrep med en gang. Men dette ble bedre i andreomgang, og da hadde vi bedre kontroll.

Den andre kampen var også jevn, men også den ble avgjort til hjemmelagets fordel etter personlige feil. Martin sendte oss i ledelsen på et flott skudd, før vertene utlignet etter en kontring der vi ble liggende for høyt. 1-2 kommer på et innlegg der Lloyd er litt utålmodig sånn at gjestene kan sette ballen i et åpent mål. Resten av kampen kjører vel egentlig vi, men i jakten på skåringer blir vi liggende altfor høyt med midtbanen sånn at Kolbotn får kontret inn enkle mål. Og når vi ikke greier å sette sjansene våre(og de var det mange av) så taper man jevne kamper. Men også denne kampen hadde mye positivt ved seg. Forsvarsrekka, med Petter, Adrian, Adrian og Fredric fungerte meget godt og sto godt sammen selv om de periodevis fikk svært liten hjelp av midtbanen. Flere av spillerne hadde imidlertid en håndballkamp i beina og ble slitne etterhvert. Derfor vil jeg si at kampen var godt gjennomført.

Totalt sett er vi fornøyd med det vi presterer. Vi mangler noen sentrale spillere(Magnus, Henrik A, Christian BS-spilte veldig lite), i tillegg hadde tre av gutta vært på kretslagssamling tidligere på dagen, + at flere spilte håndballkamp. Det mest positive med kampene var at mange spillere går inn og tar nye roller på en positiv måte. Spesielt defensivt. I kamp 1 spiller Joakim og Peder en god omgang på stopperplass. Det samme gjør Peder og Fredrik etter pause. Magnus var ute med skade og da er det positivt at andre går inn og gjør manns jobb. Det samme må sies om kamp 2, der 2 x Adrian storspiller som midtstoppere. Og når disse blir slitne så kommer Petter og Henrik N inn og gjør en meget god jobb. Det betyr at sju spillere spilte midtstoppere i disse kampene, og løste det veldig bra. Kolbotn valgte å bruke sin desidert beste midtstopper i begge kamper. Hvorfor de gjorde det aner jeg ikke. Jeg mener det er viktig å gi flere muligheten, og ikke være redde for å tape selv om vi må rokere litt på plassene. Kampene i helgen var et godt eksempel på det.

Vel spilt, gutta!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar