torsdag 5. februar 2009

Spørsmål til trenerne
Første laguttak er gjort, og de første spørsmålene har kommet. Riktig vei (gjennom foreldre-representantene) så det er bra, og vi oppfordrer alle som har synspunkter til gjøre det samme. På den måten får vi ut riktig og god informasjon om de tingene dere som foreldre lurer på.

Spørsmålet som ble stilt var i forhold til de laguttaket som var gjort for helgen, og om det faktisk var rettferdig med hensyn til hvem som spilte på hvilke lag, i forhold til hvor mye enkelte har trent.

Svar fra trenerne;
Litt bakgrunn,
Mjøndalen er en cup hvor det spilles med reduserte lag på en redusert bane, vi fant derfor ut at vi gjerne ville stille hele 3 lag i denne turneringen.
Da vi ikke fikk lov til å stille med 3 x 14 års lag....Som vi egentlig ville, så vi oss nødt til å melde på et lag i g-15. Dette for at flest mulig skulle få spille.
Dessverre går ikke hele turneringen samme dag, men det får vi ta.

Uttak,
G-15 spiller lørdag og G-14 spiller søndag. I tillegg til dette så har vi følgende hensyn å ta;
  • Vi har krets-spillere som er på trening i Fredrikstad lørdag,
  • Vi har skiløpere som skal gå renn lørdag
  • Vi har håndballspillere som skal spille kamp søndag
Dette betyr at vi tidlig bestemte oss for at vi ikke topper noe lag, det eneste vi har forsøkt å se på er at de som skal spille på g-15, i den grad det er mulig har fysikk til å møte eldre spillere.

Når vi i tillegg skal ta hensyn til hvilken plass de ulike helst vil spille på, og at vi skaper lag som har både offensive og defensive kvaliteter og hvem som er tilgjengelig lørdag/søndag---
Og gjerne vil gi alle muligheten til å spille på et bra lag, blir det hele en liten kabal.
Gutta fikk beskjed på trening mandag om at dette ikke var toppede lag, og at de ikke måtte ta dette uttaket som noen pekepinn på hvem som er aktuell for hva.
Hadde det vært snakk om en seriekamp i G15, hadde det stilt seg annerledes. Nå dreide det seg om å komponere tre gode lag, og ikke et 1/2/3-lag.

Treningsinnsats i forhold til spilletid i serie-kamper er selvfølgelig en av flere ting som vil bli lagt til grunn når trenerne plukker ut lag fra kamp til kamp utover i sesongen. Andre ting vil være bl.a. fysikk, fotball-teknisk nivå, grunnteknikk, holdninger, utvikling, skader/slitasjer osv.

Nå starter vi med årets første "føling" med kamper i en type"8-fotball" turnering. Det er en fin måte for gutta å komme i gang og bli kjent med hverandre på, også i kampsituasjon.
Turneringer uansett størrelse er alltid morsomt og intenst for spillerne, og en fin mulighet for trenere til å prøve ut fotball-faglige ting med spillerne. Vi har en lang og forhåpentlig morsom sesong foran oss, og vi håper også foreldrene vil hygge seg sammen med oss på sidelinjen i -09! Trenere håper og tror at dette er et oppklarende svar på vår disponering av spillere.

Så la oss nå dra til Mjøndalen og ha det morsomt med 3 fotballag, og at vi foreldre kan bli kjent med litt nye mennesker og spillere vi ikke har sett før, fordi de kommer fra gamle Dyrløkke/Drøbak eller Heer/Sogsti....

Nå er de alle spillere på DFI G-95.Vi sees i Mjøndalen!
Lasse

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar