fredag 1. mai 2009

Imponerte i Sarpsborg

(Sparta Sarpsborg-DFI 3-1) G15-gjengen har vist stigende formkurve etter den litt puslete innledningen mot Trosvik. Etter en god kamp mot Moss sist, tok gutta enda et steg da de periodevis førte kampen mot et godt Sparta-lag. Nok en gang ble vi allikevel litt slurvete, og som vanlig ble vi da straffet hardt når vi møter lag på dette nivået. 0-1 kom etter dødball der det ble bedrevet ballwatching istedet for å passe sin mann. 0-2 kom etter at vi blir brutt i fremoverspillet og stoppere og backer sover litt i timen og faller av alt for sent. 0-3 like før pause bør kunne unngås med bedre press på ballfører som altfor enkelt får vende opp og skyte utagbart for Espen i mål.
Snudde kampen
I pausen ble feilene påpekt, og det var et nytt DFI-lag som entret kunstgresset i Sarpsborg etter hvilen. I en solid 4-5-1 formasjon ble Sparta satt under press, og det var fullt fortjent at Tor Magnus reduserte til 1-3 etter ti minutter av andreomgangen. Midtveis i omgangen hadde Shami både et langskudd som gikk på innsiden av stanga og ut og en mulighet alene med keeper, og like før slutt kunne Mikkel ha skåret men ble litt ivrig og skjøt over. Mikkel hadde også en suser like over mål, og Fredrik et frispark rett utenfor. Flere mål ble det imidlertid ikke, men vi vant andreomgangen og slapp inn kun tre mål totalt mot kjappe og tekniske sarpinger.
Mye positivt
Det var alt i alt mye positivt å nevne fra denne kampen. Målvaktene fremstår som trygge og gode, og prater litt mer enn før. Duellspillet blir stadig bedre, forsvaret fungerer bedre og bedre, midtbanen jobber knallhardt og innimellom kjører vi knallgode overganger. I tillegg er det veldig positivt at vi tør spille ball i pressede situasjoner, og ikke bare slår langt. Selv om det innimellom gir oss litt trøbbel, så er dette veldig utviklende for vårt spill. Hvis vi skal ta frem noe som kan bli bedre, er det de andreballene som vi må vinne. Men også der ble vi mye bedre etter hvilen, så det var en fornøyd gjeng og ass.trener som reiste hjem fra Sarpsborg natt til 1.mai.